DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Aktuality 2014 - 2015

31.12.2015 VESELÉHO SILVESTRA A ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2016!  :-)

 

29.12.2015 Návštěva našich holek :-)

Mile nás potěšila návštěva mezi vánocema a Silvestrem. Přijela Lucka s Hankou a Aničkou a vzaly i Nessinku, která se tady ráda proběhne po okolí. Vyfotila jsem všechny a tak se podělím :-)

    

 

1.11.2015 Pozvánka na Členskou schůzi

Dne 1.12.2015 v 18.00 hodin se koná v klubovně oddílu Členská schůze.

Pořad jednání řádné členské schůze:

1. Zahájení

2. Volba orgánů členské schůze

3. Stanovení výše členských příspěvků na rok 2016

4. Návrhy na změny stanov

5. Návrhy na změnu názvu spolku 

6. Diskuse – body dle návrhů členů

7. Závěr. 

 

16.7.2015 plánování odjezdu

Takže den D nastane v neděli. Sice se stěhujeme průběžně už dlouho, ale zatím dojíždíme. Koníky i nás definitivně stěhujeme v neděli. Jen Jess pojede už v sobotu do nového domova. Prodala se a bude s novými majiteli a kamarádkou-stejně šklebivou kladrubačkou v Rázové.

 

22.6.2015 nic není jednoduché...

a proto je Feši zpátky. Chceme pro ni to nejlepší a prostě to nebylo to ono:-( Takže pojede s námi do Příbora a bude se mít fajn :-) a o to nám jde!

A v Příboře také pokračujeme, aby si koníci užili pastvy co nejdříve

   

 

15.6.2015 odjezd Fešandy 

dnes odjela Fešanda do nového domova u Hradce Králového. Přejeme ti krásný další život, veliké pastviny, hodné kamarády a veselé a hodné lidičky kolem tebe :-) Jsme rádi, žes tu s náma byla!

 

3.5.2015 špekáčkování na novém místě

Takže jsme poprvé opékali špekáčky na našem novém působišti v Příboře. Teď už nás čeká jen spousta práce, práce, práce, takže se nudit opravdu nebudeme :-)  

Nejprve musíme vytvořit alespoň provizorní ubytování našim koníkům, přestěhovat i je a pak se do toho pustíme s plnou vervou. Fotečky budeme postupně přikládat, doufejm, že práce půjde rychle od ruky.

 

 

6.4.2015 oddílové změny

abychom koníkům dodali lepší podmínky, zejména co se výběhů a pastvy týče, nastanou v oddíle velké změny. Budeme se stěhovat. Více info průběžně, jak situace bude postupovat. Těšte se :-) 

Bohužel musíme proto omezit i aktivity jezdeckého oddílu, takže více informací řešte zprávou na e-mail : marcela.novakova@seznam.cz. Děkuji :-)

 

1.1.2015 Krásný Nový rok 2015 :-)

Ať nám koně jdou!

 

27. - 28.9.2014 jezdecké dny na Hradci u Erika Zuvače

V sobotu jsme pokračovaly ve sranda dnech u koní. Tentokrát u Erika Zuvače na Hradci nad Moravicí.  Sobotní-pro nás nezvyklé-závody se konaly ve drezurách a rozhodoval pan ing.Milan Vítek a i když se soutěže nehodnotily, všichni si užili a předváděli krásné výkony. Jely se drezury DU a DD a rozhodly jsme se s Denisou - Jess, že to zkusíme. Drezury se nám celkem vydařily, holky šlapaly, takže můžeme s klidem říct, že jsme zastupovaly úspěšně náš oddíl.

V neděli jsme jely parkury a to Hanka na Jess opět 60cm - pěkný výkon a čistý parkur, Deny na Jess 80cm také čistě no a po dlouhé době si zkusila zaskákat v jiném prostředí Renata Cahlová s Nigrou. Zkusily také parkur 60cm, jely krásně  a čistě a také pokračovaly později ve skákání 80cm. Tam se jim trošku nelíbil oxer, který byl opravdu na mírách a tak si ho Nigruška štycla, ale později se jim ho podařilo skočit. Gratulujeme holkám ke krásným výkonům:-)

No a na závěr se konala oblíbená soutěž Mini-maxi, která sestávala ze dvou dvojskoků, kdy první do 1 metru-kolmáček  oxírek, se nezvedal a druhý - kolmáček + triplbar, začínal také na 1 metru a po úspěšném absolvování se zvedal. Vzala jsem cvičně Mufanku a opět se nám dařilo. Po absolvování cvičného kola a dalších 4 kol jsme se my a Gita s Guliverem dostaly na výšku 150 cm. Tu jsme zvládly obě čistě a pokračovaly jsme na 160. Bohužel jsme ji obě shodily, takže jsme se úmístily exequo na 1. místě:-) Myslím, že je to hezký úspěch, co? :-D

 

 

20.9.2014  skotačení ve mlýně v Kylešovicích

v sobotu jsme vyvětrali koníky na hobíčkách v Kylešovicích. Nejprve si holky zkusily jízdu zručnosti s Jess a Mufankou. Na Jesince jela Deny a na Mufance Míša. Oběma se podařilo projít celou jízdu bez chybičky a byly po zásluze odměněny.

Následovaly parkury a  Deny vystřídala v sedle Hanka a vrhly se na 60 cm parkur pro pony. Podařilo se jim projít parkur bez chybičky a jen horším časem se nedostaly na dekorování. Ale nevadí, příště určitě něco bude :-) Následoval parkur do 80 cm pro pony a tam nás zastupovala na Jess Deny. Ta jela také bez trestného bodu a po zásluze s dopracovala na 3.místo. Další parkur byl Z - takže do 1m a jel se jako štafeta. Zastupovaly nás Katka s Míšou na Feši a Mufance. Holky se rozhodly, že nejprve pojede Míša a poté Katka. Míša ale bohužel na 3. skoku neodobrovolně sestoupila a tudíž jako štafeta byly vyloučeny. Ale Katka si parkur mohla zajet alespoň tréninkově a podařilo se jí ho projet bez chyby. Škoda :-( No ale den pokračoval a jelikož parkur ZL byl pro nedostatek jezdců zrušen, pokračovala další soutěž.

Bylo jím Bariérové skákání. V něm jsme se rozhodly startovat s Katkou na Mufě a Feši. Začínalo se na čtyřech překážkách a poslední měla výšku 1m. Po každém kole se překážky zvětšovaly. Feši i Mufa prošly prvním zahajovacím kolem čistě, stejně jako další koník ze mlýna. Pavla s Albionem bohužel vzdala, Albionovi se to nelíbilo, takže odmítl skákat. 2.kolo bylo na 110cm a tam se bohužel pouze Mufance podařilo zajet čisté kolo. I když vlastně se nám podařilo velmi lehce vyhrát, pokračovaly jsme dalším kolem na 130cm. Po čistém kole nám přemluvili na 140cm a to se nám podařilo opět zajet čistě, no a pak už jsem chtěla jen zkusit, jak se Mufa bude tvářit na 150cm. No bohužel jsme to měly krátké a tak jsme poslední překážku shodily. Ale Mufanka byla skvělá, šla do toho v klidu a nechala se vést i když nakonec shodila. Ale jsem na ni pyšná.

Krásné fotečky najdete na   www.vendik007.rajce.idnes.cz/Podzimni_skotaceni_Opava-Kylesovice_2014/

 

13.9.2014 VC Opavy v areálu ESC Olomouc

v sobotu se konala v Olomouci VC Opavy. Jelikož v Opavě stále nemají kolbiště, na které by přijelo odpovídající množství jezdců a koní, rozhodli se pro konání těchto závodů v OL. Myslím, že to bylo velice správné rozhodnutí, jelikož startů od pátku do neděle bylo opravdu mnoho. 

Já se rozhodla jet v sobotu a jelikož jsem nebyla v pátek na amater tour, mohla jsem startovat pouze v L* a S*, pak už jen T a na to ještě nemáme natrénováno. Holky jsem přihlásila a vyrazily jsme. Nejdříve jsem startovala s Feši v L*- nebyla zrovna ve své kůži a po parkuru měla nějaké zdravotní problémy, takže, po domluvě s veterinářkou jsem ji do S* nepustila. Mufanka byla podstatně v lepší kondici a i když měla 3 shození, byla v poho. Tak jsme pokračovaly poprvé do S*. Mufanka byla skvělá a sice zase shodila 3 překážky, jsem spokojená. Parkur už byl dost náročný a Mufa šla v pohodě. Mufi dík :-)

      

 

24.8.2014 závody v ESC Olomouc

v neděli jsme se účastnili závodů v Olomouci. Opět jsem vzala Feši i Mufu a startovaly jsme v soutěžích ZL  a L*. V ZL se nám dařilo a skončily jsme čistým výkonem s Feši na 4. a s Mufou na 7. místě :-)    V L* se bohužel holkám podařilo shodit Feši 2 tj za 8 tr.b. a Mufě 1  překážka  tj za 4 tr.b..

    

 

18.8.2014 po Ceně Radegastu ve Frenštátě pod Radhoštěm

V sobotu 16.8. jsem vzala kobylky Feši a Mufu na další závody do Frenu. Jely jsme nejdříve soutěž s návazným rozeskakováním110/110cm. Feša měla 2 shození, takže za 8 tr.bodů což nám vyneslo až 25. místo. Mufanka byla pozornější a základní parkur jsme absolvovaly bez tr.bodů, pokračovaly jsme do rozeskakování a jelikož jsme ho opět zajely čistě, byly jsme na bedně a čas rozhodl, že na krásném 2. místě!      Pak jsme pokračovaly v parkuru L*. Feša tentokrát byla pozornější a veliká škoda na poslední překážce,  o kterou lehce zavadila a kláda spadla, což znamenalo 4 trestné body a tím pádem jsme nemohly pokračovat do rozeskakování a vyneslo nám to až 14. místo. Mufanka shodila 2 překážky a 8 trestných bodů ji posunulo na 24. místo. Škoda, ale jinak perfektní závody na perfektním povrchu, jelikož se jelo na pískovém, nově upraveném a zvětšeném kolbišti.

 

 

7.7.2014 po OM Olomouc

Tak jsme se s Mufinkou šťastně vrátili domů. Startovaly jsme za družstvo Happy team ještě s Brigitou Odnohovou s Freejou, Neuwirthovou Markétou se Silky a Miliánovou Janou s Pinot Noir. Jelo se na 2 kola, v so ZL, v ne L*. S Mufinkou v 1. kole jsme jely čistě stejně i Gita, holky nasbíraly Markéta 4 a Jana 8 tr. b, což se škrtalo. Bohužel ve 2. kole jsme s Mufinkou nasbíraly taky 8 tr. b., Gila s Markétou jely čistě a Jana měla zase 8 tr.b. Dohromady za družstvo tedy 12 tr.b. a měly jsme se rozeskakovat na nezvýšených překážkách o 3.a 4. místo, Ale nakonec jsme odmítly rozeskakování, protože nás čekalo 2. kolo L. Takže jsme skončily na 4. místě. No a v ženách jsme jely 2 kola L**. V sobotu se jelo suprově, bylo pod mrakem a i teplota ucházející. Naše první L** naši Mufu vůbec nepřekvapila a jen škoda jedné chybičky. No a v neděli to dopadlo stejně za 4 tr.b. Takže celkově 2x L** za 8 tr.b. a myslím zasloužené 6. místo. Mufi dík!!!

    

 

3.7.2014 

jelikož jsem se přihlásila s Mufinkou na oblastní mistrovství v parkuru, které se koná 5. a  6. 7. 2014  v novém areálu v Olomouci, držte nám palečky :-)

 

7.6.2014 další závody Hradec nad Moravicí

Další závody na Hradci jsem zastupovala náš oddíl pouze já s Feši. Jelikož Katka už nechce jezdit, Mufa byla indisponovaná delší dobu takže zůstala doma. S Feši jsme jely parkur st.ZL a L*. V prvním parkuru jsme se dost hádaly a tak jsme nasbíraly 12 trestných bodů. Zato v obtížnějším L* parkuru už se Feši nechala lépe vodit, skákala bez váhání a šla velmi rychle a tak se nám podařilo parkur vyhrát!

  

 

31.5.a 1.6.2014 výstava koní všech plemen v Novém Jičíně

V sobotu 31.5. jsem byla pomoct panu doktorovi Horníkovi v Novém Jičíně-Žilině na výstavě koní. Bylo celkem pěkně a  koní bylo dost a opravdu se bylo na co dívat. Vystavovaly se koně plemen Český teplokrevník, Slovenský teplokrevník, španělská  plemena - Pura Raza Espaňola, Quarter Horse ,Paint Horse, poníci - Welsh pony, Welsh part bred, Shetland a jiní pony, těžká plemena do tahu jako kladrubáci, slezští.  norici, no prostě jich bylo mnoho a byli krásní.

Všichni byli oceněni a den zakončili jezdci se svými koníky, které každý naučil něco, s čím se chtěli pochlubit - soutěž nazvaná FAKTOR K. Takže jsme viděli krásnou Ivu Lasákovou, která nám předvedla drezúru v dámském sedle na svém koni Laged Dream, také v drezuře Radka Holušová předvedla španěla Mejicana RV. Dále jsme viděli předvedení mini poníka s 3 letou dcerkou Pavla Holešovského, kdy poníček skákal skočky na ruce za svou mini paničkou.Děti z novojičínského spolku nám předvedly krásnou čtverylku pod vedením Jany Vaníčkové a Pavla Holešovského. V neposlední řadě ještě vnučky pana doktora Horníka Kristýnka a Karolínka jezdily na klisně Kampě a poníkovi Bouřlivákovi na hudbu Když se zamiluje kůň. Prostě bylo se na co koukat.

Neděle 1.6. byla zahájená vnučkami pana doktora, která přivedla do kolbiště první závodníky a to jednospřežení, poté se představily dvojky a opravdu předváděli všichni krásné výkony na parkuru. Pak už přišla řada na jezdce na koních a to od těch nejmenších na ponících - v křížkovém parkuru a do 50 cm. Následoval dostih poníků, který se trošku zvrtl a po pádu zřejmě všech jezdců na pony vyhrál jediný dojetý do cíle osel Kuba :-) Naši Jess v parkuru 50 cm sedlala Denisa a po krásném výkonu ji rychlejším časem posunula na 2. místo jen klisnička Káhira. V dostihu Jess startovala pod vedením Hanky Piechové a kdyby Hanička neopustila sedlo těsně před cílem, byla by první. Ale se skokem přes vodní příkop nepočítala - myslím, že s tím nikdo nepočítal- vypadly jí obě nohy ze třmenů a to už pak v té rychlosti neuseděla. Naštěstí to odneslo jen naražené rameno, protože Hanička když už spadne, tak si vybere ozdobný plotek od překážky na který dopadne ramenem. Hlavně, že je Hanička už zase fit a znuvu jezdí. Pak jsem se rozhodla, že Jess s Denisou pojedou i parkur 90cm. no a světe zboř se, holky skončily čistě na 3. místě mezi samýma velkýma koníkama. GRATULUJEME!!!  Poté následovaly další soutěže a pěkně zakončily celý sportovní víkend. A nejen pro chovatele zde byli vystavovaní také pštrosi, kravičky, kozy, ovce a zemědělské stroje. Opravdu příjemný víkend :-)

Protože jsme měli dvorní fotografku - maminku Haničky - můžeme se podělit i o krásné fotečky z neděle: http://marcela111.rajce.idnes.cz/vystava_koni_NJ_1.6.2014     KOUKEJTE!!!!

   

3.5.2014 závody Hradec nad Moravicí

Vrátily jsme se z 1. letošních venkovních závodů a to na Hradci. Jelikož Fešinka nestartovala, musela vše zachránit Mufa. A mysím, že to zachránila úplně bezvadně.  V soutěži Z startovala s Míšou a to pro Míšu byly úplně první oficiální závody. Škoda jedné shozené překážky, ale to se časem  spraví. Takže Míša s Mufinkou v Z skončily na krásném 10. místě :-)    Po malé přestávce, kdy probíhala soutěž st. ZL pak Mufinka pokračovala se mnou v parkuru st. L*. Tam se nám podařilo jet čistě a jelikož se jelo na čas, byly jsme chvilku 1.  Ale nakonec jsme se umístily na krásném 2. místě. Mufa byla ochotná a nekoukala na nic, tak jsem velice spokojená :-)

          

 

9.3.2014 první letošní závody za náma :-)

Výsledky sice nic moc, ale holky-końské- byly celkem v pohodě a to je důležité, ne? Věříme tomu, že už příště to bude lepší a už se budeme mít čím chlubit.

    

 

 

6.3.2014 Pohár žen 8.3.2014 Frenštát pod Radhoštěm

Sezóna začíná a po mírné a pro nás velice příjemné zimě letos poprvé vyjedeme na závody. Už 32.ročník Poháru žen se opět konáve Frenštátě pod Radhoštěm, Tak nám držte palečky :-)