DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Aktuality 2016 - 2017

 

27.12.2017 Přání do Nového roku

Krásné prožití Silvestra a Šťastný Nový rok 2018!!! 

Ať nám koně jdou!

 

 

 

26.12.2017 a utekl další rok!!!

A máme po vánocíich roku 2017. Další rok utekl jako voda, trošku jsme se posunuli i s koňma a to tak, že koníci bydlí už ve zděné stáji v boxech a máme nové členky, které se učí na Mufance a Nigře základům ježdění :-) Více info a novinky najdete spíše na mém fb profilu-Marcela Nováková. Tak hledejte :-))))

Kačenka za Fešinkou stále dojíždí a konečně se doufám dostaneme k tomu, že na stávající travnatou jízdárnu navezeme písek, abychom mohly trénovat ve větší míře a v každém počasí. Už se těším, až si s Mufankou zase zaskáčeme :-)

     

 

25.6.2016 hobíčka ve Frenštátě

Po delší době jsem byla na závodech, ale ne jako jezdec, ale jen jako řidič a trenér-dočasný. Ve vedlejší vesnici - v Sedlnicích+ má doma Barča Ermisová koníky a kobylka jménem Hvězda, které se říká Lili, se pomaličku připravuje na závody. Momentálně je v tréninku u Honzy Kubrického. No a protože byli v sobotu v Olomouci, požádala mě Barča, jestli bych s ní do Frenu nejela já. Jela jen parkurky 60 a 70 cm. V prvním dojela čistě a umístila se na 4. místě. Byla nadšená, protože minulý týden v Opavě se jí nepodařilo dokončit parkur 80cm. Ve druhém ale holky udělaly 3 chybky, takže na dekorování se nedostaly. Ale to nevadí. Do dalších závodů natrénují.

 

22.5.2016 vyjížďky po okolí

S koníkama prozkoumáváme zdejší okolí a zjišťujeme, jak je tady krásně. Plno lidí má doma taky koně a taky jsem se s několika seznámila. Občas se domluvíme a vyjedeme po okolí spolu a tak třeba Mirka z Příbora mi ukázala zkratky a různá zákoutí, kam se dá jezdit. Pak alespoň můžu do těchto končin zavést i Katku s Feši. Naposledy jsme prozkoumávaly muniční sklad Skotnice. Bylo to velice zajímavé a uvažujeme, že bychom šly prozkoumávat i bez koní, protože do těch hal a skladů se s koňma nedá jít. Našly jsme i pískovnu, kam asi jezdí Sedlničtí kluci na motorkách-kroskách. Krásná příroda je i kolem řeky Lubiny. Od Příbora se dá dojít až do Mošnova, ale tak daleko jsme ještě nejely. 

  

 

27.2.2016 Hovory K

Tuto sobotu jsem byla v Rybí na každoroční seminář Hovory K, pořádané MVDr.Horníkem. Doktorka Martina Lužná měla přednášku týkající se výživy a problematiky s tím spojené, tzn.i problémy s kolikou a podobně,  na které jako majitelé a chovatelé koní si musíme dát pozor. Evžen Blecha nám zajímavě vyprávěl o historii drezúrního ježdění, doktor Mach přednášel o rentgenologickém a klinickém vyšetření koní na prodej a doplnil přednášku rentgenovými snímky pořízené při vyšetřování koní. No a doktor Horník ještě doplnil problematiku výživy koní a také problematiku kopyt.  Seminář se povedl a byl velmi zajímavý. Těším se na další :-)

1.1.2016 Nový název oddílu

Takže nový název schválený členskou schůzí je JK MARKA z.s.  Zkratku z.s. připojujeme k názvu na základě nového Občanského zákoníku a znamená "zapsaný spolek" (nejpozději od 1.1.2016 musí mít bývalé občanské sdružení v názvu spolek, zapsaný spolek nebo zkratku z.s.)

Dle nového Občanského zákoníku máme také schváleny nové Stanovy oddílu, které naleznete v sekci Stanovy.

 

31.1.2016 výběh

i když se to nezdá, tak jsou tyto fotky z 31.1.2016!

 

2.2.2016 info

Sice v úvodní stránce máme, že pozastavujeme všechny aktivity. tak s Katkou jsme domluvené, že se objevíme i na některých závodech. No a uvidíme, co všechno v této nastávající sezoně stihneme :-)